I går kom dotter hem med härligt krispiga färska knoppiga tulpaner- så glädjande och ger hopp om stundande vår! Varit isolerad hemma denna vecka så inte kunnat handla så det har inte blivit några blommor så blev mycket glad. Vädret stundtals soligt och plusgrader men i dag isig kyla med solen kom fram ändå tack o lov. Nu bara snuva och lite hosta kvar så kan nog ta en fin promenad till vattnet med Troy. Dock tappat det mesta av smak och doft men kommer väl åter förhoppningsvis när snuva lagt sig. Bör ju få testavaret i dag också men så gott som 100 att det är covid/omicron.

Ballongerna kvar och glädjer oss ett tag till och tulpanerna tjusiga.

Året kunde börjat bättre. Alltid varit en frisk person och inte ens en förkylning om året tidigare i livet. Haft enormt mycket energi och är i regel en positiv person som är tacksamt för det som är bra just här och nu. Har vid detta laget upplevt och sett så mycket i mitt liv att jag vet vad som kan hända och att inget är att ta för givet. Stress påverkar mående och immunförsvar det är konstaterat spec om stressen är ” i nära relationer” tex konflikt med någon av för dig stor betydelse, då har stressen flerfallt negativ inverkan på ditt immunförsvar (är nu enl studier konstaterat)och går ut över hela ditt mående.

I backspegeln ser jag mycket väl detta samband då hälsan varit påtagligt sviktande de sista åren från 2018 kan man säga vilket jag också noterat när jag tittar tillbaka på mina digitala bilder. Glad pigg till ht 2018 ungefär, sedan faller det långsamt men säkert- vet varför såklart!

Långvarig stress aldrig bra, får katastrofala följder på hälsa och välmående i kropp och själ. Tror de flesta förstår detta samband och gör allt de kan för att navigera rätt i livet, en del går att påverka och annat inte, det bara händer… sedan får man försöka förhålla sig till situationen och göra vad man kan.

Ta vara på allt som är bra. Kom i håg, vänlighet och respekt skapar bästa gensvar i regel. Respekt för andra och deras situation i livet mkt viktigt. Lärt mig massa kring detta under mina 30 år som chef då jag mött så många både patienter och medarbetare i deras livssituation. Naturligtvis påverkar hela deras situation dem som är patient/sjukdom el om man är medarbetare/arbetsförmåga.

Man måste ha viss egoism och ”sätta andningsmasken på sig själv först för att kunna hjälpa andra” att värna om sitt eget välmående. När man är stark i kropp och själ kan man lättare hantera det mesta livet bjuder på.

Kan var väldigt svårt att hantera de som vill förminska el rent av kränka med ord el handling.

Njut av allt som är bra! Ta hand om din kropp och själ så gott du kan efter situation, lite motion bättre än inget. Sov ordentligt. Ät så sunt som möjligt till vardags. Undvik det du mår dåligt av/ stressar dig. Umgås med de du mår bra med. Värdera egen tid/ intressen/ återhämtning där du mår bra. Försök att skapa den bästa versionen av dig själv på alla vis du kan. Vi har fått vissa spelkort i livet så spela ut dem så bra du kan. Försök vara en vippdocka (en sådan med tyngd i botten) faller du så upp igen! Påverka det som går att påverka och styr mot dina mål. Ta tag i problemen, det mesta går att lösa! Acceptera det du inte kan påverka och försök få bästa förhållningssätt till det. Att göra gott för andra mår man bevisat bra utav. Våga säga NEJ och våga säga JA! Lev sant och gott!

Det är din stund på jorden

Ställ dig själv frågan minst nån gång per år, är jag på rätt plats, rätt jobb, rätt relation, rätt bostad? Behöver jag förändra något? Gör en plan för året.

Behöver du stöd och hjälp så sök på en gång! Hjälp finns! Ge inte upp, sök vägledning och hittar du inte rätt så sök vidare! Ensam är inte stark!

Själv champagneälskare så för mkt champagne är nästan inte möjligt, man blir aldrig dålig av champagne.
Herregud har sååå mkt klokhet!
Rekommenderas
Artikel i DN i dag, läs!