Exakt två år sedan! Innan op på bilden med mkt stark nervositet, kanske t.o.m. ångest… de ska såga upp skallen, knarka ner mig ordentligt var mitt budskapet när jag kom in till sjukhuset! Jag fick veta av en slump 1/4 2019 efter ett fall/kramp att jag hade en apelsinstor hjärntumör, viste inte vilken sort så första månaderna var fruktansvärda innan jag fick veta att den troligen var godartad.

En ung kollega hade precis dött i hjärntumör så detta var en hemsk och oviss tid, bara några fick veta och endast äldsta vuxna barnet. När jag sedan fått veta mer fick de andra barnen och andra veta successivt.

Det pågick dessutom en långdragen och mkt svår rättsprocess under våren som var klar först på sommaren, ett barn blivit utsatt för ett grovt brott. Var väldigt ensam i detta och med det drabbade barnet. Jag opererade även bihålorna flera ggr och gjorde även en operation av en spottsten. Pappa blev änkling strax innan jul och vi tömde hela villan på helgerna under våren och han flyttade till lgh. Ja våren var ett h……vte och även väldigt mkt stök på jobbet. Hemsk vår, värsta året i mitt liv och då har jag ändå gått igenom en hel del….orken sipprade ut sakta men säkert….

Vilken vånda då även en godartad tumör kan ställa till med svåra problem på olika vis. Opererades ett antal timmar och vaknar och mår hyfsat. Nästa dag tror jag det var, jag får en stroke då ett opererat kärl kleggar ihop och jag blir halvsides förlamad! Tack att en kollega med neurokunskap som just då stod vid min sida och förstod vad som skedde, så att allt nu sker mkt snabbt och proffsigt! Du är för alltid min syster ❤️ Ja resan börjar sedan mot ett värdigt liv från att få all hjälp med allt till att lära mig gå, simma, köra rullstol (blev dock aldrig bra på just köra rullstol). Inskriven på neurorehab 9 v och får bästa omvårdnad på alla vis, aldrig haft det så bra, bättre än drottning Elisabeth men ingen champagne då tyvärr. Arbetsgivaren lyser med sin frånvaro och passar nu även på att omorganisera bort mig när jag är som svagast och skörast, tack behövde inte det också! Var redan i en livskris och behövde inte en till….

Tränar mkt på allt och massa tester görs, intellektet inget fel på tur nog utan högst på alla poäng där🙏 fina vänner, arbetskamrater och familj vid min sida som kommer på besök med presenter och blommor, mkt av sekundär sjukdomsvinst blir det. Tack💖 betydde mkt! Barnen tar stort ansvar och klarar sig själva hemma och vänner hjälper till med yngsta så hon får lite roliga saker att göra, tack🙏guld värt! Det är ju inte tungt bara för mig och barn glöms lätt bort tyvärr och deras pappa finns inte mer för oss då han flytt till annat liv men lika bra så slipper han ta vår energi .

Hur äter man ett oskalat ägg med en hand….
Får saker som ska ge kraft och beskydda och massa vackra blommor, fullt av blomster och ballonger i rummet alla 9 v

Glad mestadels och googlar glatt på rosa elbilar … har en vinstlott tycker jag ändå då många andra har mkt dålig prognos så tacksamheten mycket stor!

Nu mår jag fint! Har fått stort stöd i fb grupp och av de som är före mig i sin sjukdom. Fått bästa stöd av mina neuroläkare, neuropsykolog, arbetsterapeut och sjukgymnaster. Tillbaka på jobbet heltid även om det självklart efter omorganisationen blev till en ny tjänst och det är såklart med mkt blandade känslor från min sida..

Förhoppningsvis dyker ingen ny tumör upp som skulle kunna sätta sig på ytterst olämpligt inoperabelt ställe. Går på kontroller vart år i 10 år tror jag.

Kommer alltid finnas ett före och ett efter så vart år 1/4 och 12/8 kommer jag tacka min lyckliga stjärna för livet.

Den 21/9 vart år tänker jag på min ” ofödda” men framfödda lilla fina pojke Ludwig som är begravd på Danderyds kyrkogårds barnminnesplats 🕊💔barnkullen

I dag frukost i solen på balkongen och mår fint, lugn i själen, tacksamhet men vet dock att inget är att ta för givet så bara att njuta av livet och allt som njutas kan som inte den att ta för givna- hälsan, så viktig! Vet vilka vänner jag har och att man kan hitta nya fina vänner genom livet
Att få åldras som man vill
Vara som man vill, se ut som man vill
Bara att se framåt och gå vidare