I dag fixat några klappar och några julblomster sändningar för i morgon. Några vackra julkort trillar in och glädjer oss alla.

Trots att jag inte ska ha den stora julafton i år som jag i stort sett alltid haft i ca 30 år så vill jag ju göra lite av det goda iaf. Att få fira julafton hos äldsta dotter är lyx för mig, tar bara med mig den bästa grönkålsgratängen och resten är klart! Helt underbart, hon är ung och fylld av den energi som jag alltid varit och dessutom har hon bästa make vilket jag inte alltid haft till hjälp då….

I dag har jag gjort min rödkål som jag vill ha den och min saffrans snaps. Eftersom jag sällan följer recept kan det bli lite olika från gång till gång.

Fräs
Klar

Rödkål,ett huvud strimlas med kniv och ner i järn gryta där det får fräsa med smör. Har i ett lagerblad och en kanelstång och fräs 8 min kanske, ha i äppelcider vinäger och sirap ca 1/2 dl var, mortlar en hel det kryddpeppar och hela nejlikor och i med det och salt, i med en skvätt glögg på sluttampen. Smaka av att syra sötma blir som du önskar.

Saffranssnapps: vodka, hel saffran av bättre sort(mortlar hälften med en pyttenypa socker) kanelstång, lite skivad apelsinskal, hela nejlikor, några russin. Stå minst ett dygn och smaka av och sila av det som går men kanelstången brukar bli kvar

Stå ett dygn, smaka av och sila sedan

Går se om vi får till lite knäck el saffranskola i kväll….

Inspireras av Ernst! Skulle nog gärna vilja bo i nått äldre vackert hus, finns nu på min önskelista.

Troy känner nog att några klappar är till honom