Ja vilken tillvaro och vilka killgissningar överallt! Ett helt nytt virus vi inget vet något om, som uppkommit av en virusmutation på en vidrig oetisk djurmarknader i Kina, landet som givit världen okända farliga virus tidigare! Har sedan länge bestämt mig för att aldrig på några villkor åka till detta hemska oetiska land Kina som gör så mycket vidrigt mot djur och människor! Försöker att om möjligt aldrig köpa varor från Kina- hemsk diktatur! Nu fick världen denna hemska sjukdom som kommer skörda massor av liv och ge mycket tragik även i Sverige och vi är bara i början…. tycker Sverige agerar alltför saktfärdigt och tvärt mot sunt förnuft många gånger. Nu kan vi vara glada att många tänker själva och tar eget ansvar och stänger skolor bio evenemang etc! Vi vet att det kommer bli kaos och alla vi i riskgrupper är nog mkt oroliga då sjukvården kanske inte ens kan ta hand om oss om det skulle behövas! Vårt land har inget förberett och t.o.m. militära lager borta nu. All heder och energi till alla som nu kommer slita ihjäl sig i vården när de ska ta hand om kommande kaos. Vi är ca 4 v efter Italien…..

Anser att barn som kan hållas hemma hålls hemma. Normala barn klarar sig ganska bra från mellanstadiet och kan nog klara distansundervisning och kan fixa enkel mat! De som inte klarar detta kan var i skolan och skolan kommer då vara luftigare!

Tycker synd om alla som nu inte har försörjning tryggad och nog har ett hvte i sitt sinne. Många branscher går i sank just nu och många kommer fara illa. Tänk på varandra och ni som har för mycket peng passa nu på att kunna må bra av att kunna hjälpa folk i denna svåra situation. Många kommer behöva ekonomisk hjälp!

I mitt kvarters fb grupp har flera erbjudit handlingshjälp etc -fint!

Tacksam för eget hem nu då jag nästan isolerat mig men åker ej i rusningstid men åker kommunalt till läkare träning mm. Träningsspåret i skogen var dock fullt av flåsande joggande folk så ingen bra plats för den som inte vill inte ha flåset på sig !

Ringer mor å far var dag då de bor själva, pappa har mycket hemtjänst efter op så han får sällskap mat och den hjälp han behöver och mamma inte särskilt orolig och klarar sig ok.

Spriten står innanför dörren och vi har alltid tvättat händerna direkt när vi kommer hem! Nu får vi se vart det bär hän och vi är ca 4v efter Italien i sjukdomsutvecklingen. Ta hand om er därute och passa på med läsning spel och umgänge å Face tima med vänner spec de som är ensamma. Var förnuftiga och vet att Sverige iaf har egen toapapper produktion👍

Danmark föredöme vad det verkar i denna kris, tycker Sverige ska göra mer NU !!! Vi är för försiktiga å det är en stor oansvarig risk att ta i detta läge! Detta är kris så skit i lagar nu för nu gäller det att vinna tid!!!

Skönt med skog och ”havs” energi
Tacksam för hem, värme, mat, familj och försörjning trots sjukdom🙏inte självklart och tankar går till de som saknar tryggheten
Fick vackra blomster i dag

å