Vården är numera ytterst ansträngd året runt och i sommartid då alla ska få sin semester ställs allt på sin yttersta spets då en enda sjukling gör att det blir ytterst knepigt för resterande. Min egen sem flyttas vart år för att passa in så vi chefer alltid finns på plats omlott. Resan den sedan länge planerade nu flyttad återigen som även förra sommaren med besvikna barn och oönskad ökad kostnad på det. Chefskapets innebörd, ja det är ett påtagligt högt pris man betalar när man ofta ställs inför svåra utmaningar på alla de möjliga vis. Högt pris betalas både i profession och sedan i den verkan på privatlivet som ständigt måste anpassas efter jobb som tränger på. Längtar väldigt mycket efter sem detta år igen! Inte varit helt kry under våren och hjärtat gör sig påmint dessutom. Flytt först och sedan lite välbehövlig överlevnadsvila förhoppningsvis. Är ju inte 20 längre! Nån tyckte dock att jag kunde flytta mina sex rum med tre barn klart över några dagar och sedan jobba igen å vänta ytterligare på så välbehövd sem. Klart man kan, man kan allt man måste! Man måste dock ibl försöka se utanför sig själv! Blir intensiva veckor nu innan semester för att täcka luckor och säkra bemanningen och försöka ha en dräglig arbetsmiljö för de som kämpar på. Bästa medarbetare har jag verkligen och de gör sitt absolut yttersta för att få allt att gå i hop med en nöjd patient i centrum. Det är medarbetarnas lojalitet som gör att det ändå går🙏

❤️till alla i sommarvården som ser till att allt flyter på! Värdera vårdpersonalen högt, de som faktiskt alltid finns där och ger av hela sig för patienternas skull. När de inte finns då blir det en katastrof vi inte vill uppleva! Värdera chefer som orkar kämpa på för ibl är det mil av kvicksand att få det att gå ihop. Många tankar nu till personalen därute och ett ❤️ och ett fång rosor till var och en, mer semester och bättre löner i vården! Bättre löner till poliserna ❤️ de kämpar på som tusan de med och vi behöver dem jättemycket och de måste bli fler!

Reflektion för dagen…