Vi vaknar ganska tidigt och Troy får hyfsad promenad! En tur till Täby C för måste handla lite och bussen är närmare än min affär så får bli Täby C. Handlar typ inget och ändå för tungt. Sen vägrar busschauffören öppna framdörren fast jag satt mig just där, blev rapport på det! Orkar inte och ska dessutom undvika emotionell stress nu!

Nu måste jag tänka extra mkt vitaminer och hälsa så blir makrillmacka till lunch. Lite färska räkor och två härliga grönsaksröror med grönkål tidig middag. Mango, äpple, grapefrukt och Ad droppar utan vitamin A😂 Till det blir det myntadryck med bubbelvatten, citron, honung och ingefära.

Varför vill man vara bäst på något el varför uppmuntrar/driver man sitt barn att försöka vara bäst? Är det en bra drivkraft att vilja vara bättre än andra? För att få bekräftelse? Vad för inre värde finns i att vara bäst på tex en sport? Bli omtyckt, hyllad, vänner, bekräftelse av föräldrar el kanske tjäna pengar? Kan förstå att man vill tex vara bra på kunskap för härligt att veta mycket även om just visdom är inget man läser sig till utan får med sig OM man har förmågan att ta till sig livskunskap på vägen. Att vara jättebra på att sjunga el spela ett instrument är inte jämförbart direkt utan mer en gåva som utvecklas?

Pengar kan göra livet enklare så den drivkraften kan jag iofs förstå men att i vårt samhälle driva barn att det är bra att vara bäst på tex löpning förstår jag inte…. tror föräldrar ska tänka lite djupare i varför de driver barnen…. bara en reflektion