Haft ont i bröstet rejält först i torsdags och sedan lördag natt så ville kolla upp innan Hongkong resan. Varit mkt negativ stress sista månaderna, inte orkat lika mkt som vanlig och tackat nej till roliga saker, inte likt mig å bara velat hem å vila….

Försökte boka vårdcentralen men de hänvisade till akuten. Testade lättakuten men de tog mig vänligt men bestämt under armen raka vägen in på akuten för EKG prover, blodprover etc. sedan slussas vidare till hjärtdagvård där jag bjuds kaffe och renklämma först och sedan ett ultraljuds stress EKG som verkligen inte var någon trevlig undersökning, man får läkemedel som stressar upp hjärtat i maxpuls och då kom de intensiva bröstsmärtor igen- hemskt! Fått massa läkemedel, munspray nitroglycerin, brustabletter, vanliga tabletter, spruta i magen och en massa läkemedel i två infarter. Uppkopplad mot olika EKG, pulsmätare, dropp etc och såklart trasslat in oss, klisterlappar på hela mig och trasiga strumpbyxor. Finns tur nog alltid plats för lite skratt! Har noll blodtryck så kan inte resa mig så blir toastol för bäcken går inte! Fått eget rum med egen toa, hygienartiklar och sugtabletter. Sa att jag bara dricker champagne och vips hade de tagit fram ett fint glas ned bubbelvatten och äppledricka. Sjukhusbubbel👌Får väldiga blodtrycksfall, mkt morfin, massa glycerin och intensiv huvudvärk, mår inte bra alls! Sedan kommer laxpudding och väl kl 22 kan jag äta och det behövde jag! Kunde sitta på toastolen äntligen. Bästa proffsiga vården hela vägen med vänliga kompetenta sköterskor som hela tiden informerar. Får en padda med infofilm. All eloge till Danderyds sjukhus hjärtflöde!

I morgon blir det troligen kontrast röntgen på Op, när man går in i kärlen och kollar och ev åtgärdar med ballong el stent. Ja vilken dag detta blev, livsomvändande….. lite tårar och reflektion, inget är givet….

Å blir inget Hongkong….

Hoppas natten blir ok men har sprängande huvudvärk…