Gillar mitt sovrum och sover så länge jag kan.nyhets morgon-tv och tyvärr ledsamma nyheter att Johannes Brost dött 71 år gammal i cancer, för tidigt!Ja i dag blev det fest, godaste kalkon. Den frysta kalkonen fick ligga i kallt vatten över natten och skjuts in i ugnen på em. Hyvlar smör, salt å peppar, soya och honungsvatten 200 gr i 30 min sedan 175 tills klar, ca 30 min per kilo och min var 5 kg och klarknappen jag använder utlöste på rätt tid. Under folie sedan i minst 30 min sedan skäras upp. Som Innanmäte har jag couscous, soltorkade tomater, vitlök, rödlök, russin, hackade fikon, valnötter, färska örter, olivolja och portvin. Till serverar jag fina pommelo bitar, rostade grönsaker i ugn: palsternacka, potatis, sötpotatis, morot, lök, färsk rosmarin och på slutet häller jag på massa hela sparris, körsbärstomater och färska harrikuvert. Sås: smör, vetemjöl, 5dl av saften av kalkonen ( sky av saften på plåten under gallret med vatten, inälvor, lök, morot och peppar) vispgrädde, soya och portvin. Förrätt var små krustader med skagenröra, snittar med varmrökt lax och brie med fikon.Efterrätt blir god saffranspannkaka med lättvispad grädde och björnbärs sylt. Piffas med ströad vaniljsocker och färska mynta blad. Portvin till. Sedan kaffe och Lindt kulor.

trevlig kväll!

Festa bör man annars dör man! Dör gör man ju ändå men då har man iaf roligt på vägen.