Moln över staden på morgonen nästan som mörkt snömulet. Tydligen sot bla från bränder och även orkanrest i Europa.

I dag blev ett möte inställt så fick lite extra tid så kunde unna mig en god lunch i lugn och ro för en gångs skull utan stress och sedan äta god tårta på det.

Promenad efter jobbet till tåget, hämta lagad mobil och lite vardags handling. God middag blir det: ris, tofu, lax, purjo, ingefära, koriander, soya, avokado och spenatblad. Sååå gott! Köper fryst koriander och hackad ingefära vilket är super att ta till, smälter bra i riset. #metoo har exploderat på sociala medier i dag. Vilken kvinna har inte råkat ut någongång undrar jag stilla då, enda skillnaden är väl vilken sorts sexuell trakasseri/övergrepp, hur många ggr samt av vem, vilka…..

Love till alla medsystrar #metoo

Dock handlar det tyvärr inte bara om sexuella övergrepp utan om dagligt ja vardagligt maktövergrepp av olika slag som män utövar på oss kvinnor. Nästan tyst kulturellt accepterat i samhället, ja även i Sverige! Maktövergrepp i hemmet, i arbetslivet, i chefsskapet, ja överallt! Män, många män verkar har stort bekräftelsebehov inte minst ifrån andra män, hävda sig å visa att man kan, kan maktutöva, vill kräva respekt och då ofta över oss kvinnor. Svårt att förhålla mig till dessa i mina ögon små svaga patetiska män och deras försök till maktutövning av alla de slag, accepterar inte! Jag är inget offer där! Att utöva makt el härskarteknik endast bevis på en mycket liten, liten svag människa som hittar lust och vinst i maktutövning av olika de slag. Dessa män tillämpar detta så ofta de kan och oftast över kvinnor i deras närhet som fru, döttrar, systrar, kollegor mf. De vill tillrättavisa, sätta på plats, hota, moralisera, trycka ner, straffa etc och detta är en vidrig maktutövning och inget annat! Kvinnor kan tyvärr också göra små tappra försök till att utöva denna härskarteknik på mindre stark medsyster. Låt det inte ske! Ingen ska utöva makt över mig/ dig! Stå upp för dig själv och säg ifrån, sätt gränser för de som inte begriper!

Ja pappor ska stärka, uppmuntra, coacha, ja pappor ska sätta en krona på sin dotters huvud! I dotterns ögon är pappa kung iaf när hon är liten och förhoppningsvis även när hon växt upp….

Mannen ska sätta drottningkrona på sin kvinna och ära och älska henne, då får han tusenfalt tillbaka! Det finns helt underbar män och det är dem man ska omge sig med! Män stå upp för oss kvinnor och markera!

Inget varmvatten i kväll igen!!!!!

I morgon Hellenius hörna!