Boken Bitterfittan fått en fortsättning fick jag höra i dag, jag känner igen allt i dessa diskussioner kring kvinnor som bryter sig loss från ett ofta dåligt äktenskap. Så skönt att faktiskt klara sig själv och känna friheten att ha makten över sitt liv. Har ju tre äktenskap bakom mig som alla tre var mkt bra i några år, på bådas villkor och allt kändes bra. Efter några år är vi mentalt och känslomässigt långt i från och då uppstår problemen på alla plan och iaf jag känner då att jag lever i en lögn och känner mig ofri, känslan att-här vill jag inte vara….infinner sig påtagligt. I dag i Sverige klarar man sig utmärkt som ensam och som mamma så det praktiska löser sig oftast. Ekonomin gynnar inte ensamma mammor tyvärr och där tycker jag fler insatser borde finnas. Mkt i samhället bygger dessutom på tvåsamheten vilket egentligen är märkligt då vi är så många singlar. Som singel är det ju bara att ta för sig av det man vill ha av livet, göra nya bekantskaper el kanske ta upp de gamla vännerna igen. Umgås med de du vill, de du mår bra tillsammans med. Det är en rikedom att välja sina vänner för i äktenskapet kan mkt vara påtvingat som är svårt att säga nej till. Ja jag lever hellre fri än i en relation som inte får mig att växa och må bra. När man skiljs så försvinner ju även det trygga, givna, förutsägbara, ställs lite krav där på modet att förmå se friheten man får att fortsätta på en ny sann väg. Måste läsa denna Bitterfittan nr 2! Sedan en viktig sak: vi kvinnor måste stå upp för varandra och stärka varandra i livets olika skeenden. Det jag märkt påtagligt är vilka som finns när det är svårt på olika vis, ofta de man inte trodde faktiskt! Ställ dig frågan- vad kan jag göra för min vän som valt att bryta upp? Kanske lyssna bara el varför inte fråga vad hon vill, kanske behöver hon låna bil, kanske kan du passa barnen nån gång så hon får göra ngt spec tex. Relationer är en investering i förtroende och vänskap, nästa gång kan du själv behöva stödet från din vän. Singel livet är ett parallellt liv som pågår till det andra parlivet och beroende på var man är så ser man inte den andra parallellen. Känner en skön frihet i mitt singelliv på alla vis!  Ja kommer det en fin man i min väg tar jag för mig och skulle det bli ner långvarigt och seriöst så är det en hög vinst! Perioderna mellan mina längre fasta relationer har för mig varit ca 5 år och under de åren har jag verkligen utvecklats och växt som person. I en relation blir man så upptagen på varandra och utvecklingen tillsammans så den personliga utvecklingen står lite på spar. I en relation måste viss frihet få finnas, en öppen kommunikation, tillit, acceptans, omtanke, lyhördhet och full respekt! Du ska bli älskad för den du är! Ägande rätt och svartsjuka är starkaste varningssignalerna!  Detta var mina egna reflektioner så här på morgonkvisten. 

Vad jag älskar Ikeas reklam på tv 4 nu

Har ni sätt filmen Den tatuerade änkan? (Säger bara en sak i hemlighet till er att henne har jag slagit med hästlängder…)tro på er förmåga kvinnor och ta för er av livet! 

Gamla tåget på spåret i dag 

Kaninbus