Sömnlös natt…. Intensiv jobbdag, Phu mkt innan jul. Anna ngt bättre så hon är hemma själv med syskon som kommer å går. Förbi teckniska på hemvägen och hinner sedan handla det nödvändigaste därefter. Kokar knäck då jag iaf har de ingredienserna hemma. 2 dl vispgrädde, 2 dl socker, 2 dl sirap och två msk smör. När kulprovet går bra så häll i hackad mandel. 

Fått god hemgjord glögg i julklapp så avnjuter lite i ett fint kristallglas efter knäck kokningen. Nyttig glögg ju med potatis, ingefära och lite annat…. 

Mkt trevlig överraskning från ngn jag saknat…. måste ju säga att det svänger ordentligt i detta livet! 

Ser Det sitter väggarna och njuter av härliga fina Christopher och hans kunskap. Man tar bla upp de finska ofta så små krigsbarnen, det blev jobbigt för dessa barn som inte visste vart de tillhörde då de ofta efter ngr år glömt  sina föräldrar i Finland. Mkt tragik för många små med Ibl flera starka svåra avsked. 

Jordgubbstomtar