Som vanligt är onsdagar en höjdpunkt på jobbet med samling av alla till viktigt veckomöte med god frukost. Julstämning både hemma och på jobbet, ger vist välbehag och vagt lugn spec nu när jag spelar julmusik för jämnan. Mkt på jobbagendan dock som alltid ini det sista på året med alla sammanställningar och plan för nästkommande år som måste färdigställas. Fakturor måste attesteras och beställningar gå i väg. Full rulle ini kaklet!  Dotter och son hemma med förkylning och även många snörvlande och hostande folk i kollektivtrafiken dessutom. Hoppas jag klarar mig från att bli sjuk, finns lixom ingen tid el ork för det. 

Vädret skummar sig, i bland flera minus och sedan ngr pluss osv, trist!

Till jul ska jag testa en jordärtskocks gratäng. Hittat ngr recept jag blivit inspirerad av och kommer skapa min egen gratäng med: jordärtskocka, palsternacka, morot, purjo, hackat syrligt äpple, vitlök, ägg, mjölk, grädde och lite Rom för smakens skull och massa parmesan ovanpå å sen skjuts in i ugnen. Sedan  gör jag ju också min supergoda grönkålsgratäng jag brukar göra på liknande sätt.  Brysselkålen  kommer jag steka lätt mjuka (ev förkoka ngt) med lite julkryddor och honung. Egen rödkål ett måste! Ja julmat gott och blir nog mest gott grönt….